Официално: Венгер обяви, че напуска Арсенал


Н. Гавазов

Официално: Венгер обяви, че напуска Арсенал

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер напуска своя пост, съобщава официалният сайт на клуба. Днес френският специалист обяви, че ще си тръгне от "Емирейтс" след края на сезона.

"След внимателно обмисляне и дълго обсъждане с клуба, аз почувствах, че дойде подходящото време, за да напусна поста мениджър на Арсенал след края на сезона. Благодарен съм, че имах такава чест - да служа на благото ма този клуб в продължение на дълги и паметни години. Тренирах отбора с преданост и честност. Искам да благодаря на щаба, играчите, борда на директорите и феновете, които направиха Арсенал толкова специален клуб. Призовавам привържениците да продължат да подкрепят отбора до края на сезона, за да го завършим по най-добрия възможен начин. Нека всички, които обичат Арсенал, да пазят ценностите, които изповядва този клуб. Имате моята любов и подкрепа завинаги", заяви Венгер пред официалния сайт на клуба.

Венгер работи в Арсенал от 1996 година. Той три пъти спечели титлата във Висшата лига на Англия, седем пъти завоюва Купата на Англия и още седем пъти Суперкупата на страната. Три пъти е определян за Мениджър на сезона и четири пъти за Треньор на годината в Европа.

През 2006 година Венгер бе включен в Залата на славата на английския футбол.

  Сподели
274