Парлър: Заслужено ще е, ако Бърнли завърши преди Арсенал


Н. Гавазов

Парлър: Заслужено ще е, ако Бърнли завърши преди Арсенал

Легендата на Арсенал Рей Парлър допуска, че отборът на Арсен Венгер може да финишира след Бърнли. Според 45-годишният бивш полузащитник, това ще бъде справедливо.

Както е известно, "артилеристите" вече нямат никаква мотивация във Висшата лига и са се съсредоточили изцяло към Лига Европа. Арсенал загуби всичките си пет гостувания през 2018 година, а до края на кампанията имат още три мача извън "Емирейтс".

Освен това лондончани имат домашен мач с Бърнли, който се намира на две точки от Арсенал. Тази среща идва след труден период от два двубоя с Атлетико. Рей няма да се изненада, ако Арсенал завърши на седма позиция.

"Арсенал играе много слабо навън. Това никак не е добре. Тяхната форма през този сезон е недостатъчно добра за стандартите на Арсенал. Ако сте фен на Арсенал, случващото се ще доведе до безпокойство у вас", заяви Парлър.

"Сблъсъкът с Атлетико в Лига Европа е много важен за двата отбора, но в голяма степен е повече важен за Арсенал, тъй като Атлетико и без това ще играе в Шампионска лига. Но, ако те играят така, както го правят в последно време, тогава ще претърпят поражение. Те трябва да бъдат много дисциплинирани и много съсредоточени върху действията си в отбрана, защото в определени моменти допускат невероятни грешки. Това е непростимо. Погледнете мача с ЦСКА Москва и ще разберете за какво говоря", каза още Рей.

"Ситуацията във Висшата лига не лъже. Ако Бърнли завърши над Арсенал, това ще бъде засужено. Всичко може да се реши на "Емирейтс". Бърнли нищо няма да губи и те ще дадат битка. Убеден съм, че празните места на стадиона ще станат за тях допълнителна мотивация", завърши Парлър.

По-рано се съобщаваше, че ако Арсенал не успее да спечели Лига Европа, а във Висшата лига завърши на седмо място, а също така Саутхемптън не успее да спечели Купата на Англия, лондончани ще започнат следващата си кампания в Лига Европа още на 26 юли.

  Сподели
80