Още един клуб се нареди на опашка за Уилшър


Н. Гавазов

Още един клуб се нареди на опашка за Уилшър

Полузащитникът на Арсенал Джак Уилшър не може да се договори със своя клуб за продължаване на действащото съглашение. Както съобщава The Mirror, поредният клуб, който се интересува от англичанина, стана Уулвърхемптън. Напомняме, че "вълците" си осигуриха промоция за Висшата лига и от следващия сезон ще играят в английския елит.

Както е известно, мениджърът на Арсенал Арсен Венгер желае да удържи 26-годишния футболист, но клубът от "Емирейтс" предлага на Уилшър значително намаление на заплатата - 80 000 паунда вместо досегашните 110 000 паунда на седмица, което не удовлетворява играча.

Към момента се знае, че от английските клубове най-голям интерес към Джак проявява Евертън. "Карамелите" вече осъществиха контакт с агента на полузащитника, след което стана ясно, че мърсисайдци предлагат по-изгодни финансови условия от Арсенал. Манчестър Сити и Ливърпул също следят ситуацията с англичанина, но към момента не са предприели конкретни действия. От чужбина пък Ювентус и Милан желаят да се възползват от услугите на Уилшър, но футболистът не желае да напуска Острова. Информацията за интерес на клубове от Испания се оказа невярна.

По-рано се появиха информации, че нежеланието на Джак да подпише договор с такива условия вече се отразява на трансферните планове на Арсенал. Съобщава се, че привличането на полузащитник е приоритетна задача на скаутската служба за лятото. Подсилването на центъра на терена се подтиква не само от вероятната раздяла с Уилшър, но също така с отказа за продължаване на контракта от страна на Аарън Рамзи и безкрайните травми на Санти Касорла. Вече е известно, че лондончани разглеждат вариант с Макс Майер, който в края на сезона ще напусне Шалке 04.

Както е известно, Венгер вече съобщи, че Уилшър ще стане свободен агент през лятото: "Засега все още няма промяна. Джак ще стане свободен агент през лятото. Ние му отправихме предложение, за да остане и свърже бъдещето си с клуба. Имам надежда, че ще го приеме. Много ми се иска".

  Сподели
147