Марсиал се готви за трансфер в Ювентус


Н. Гавазов

Марсиал се готви за трансфер в Ювентус

Нападателят на Манчестър Юнайтед Антони Марсиал се готви за преход в Ювентус, който го направи своя трансферна цел номер едно за лятото. Навремето французинът пристигна на "Олд Трафорд" в качеството си на най-скъп тийнейджър в света, но играчът така и не успя да реализира своя потенциал на Острова. През тази година ситуацията с Антони се влоши.

22-годишният французин се появи в стартовия състав на "червените дяволи" само четири пъти от 13 мача след появата на Алексис Санчес. Марсиал на практика стана трети избор за Жозе Моуриньо на левия край на атаката, губейки конкуренция не само от чилиеца, но и от Маркус Рашфорд.

Очаква се, че в края на сезона Марсиал все още има шансове за изява, но неговите дългосрочни перспективи изглеждат много прозрачни. Според британски източници, Антони е заинтересуван от възможността да премине в Ювентус, който също така се е прицелил към съотборника му Матео Дармиан.

Съобщава е, че за бившия играч на Монако вариантът с Байерн Мюнхен изглежда много привлекателен, но към момента Ювентус е главният претендент за Антони.

Както е известно, по-рано се появи информация, че нападателят на Манчестър Юнайтед Антони Марсиал е отказал нов контракт с английския клуб. Това съобщи RMC Sport, който твърдеше, че френският футболист е недоволен от количеството игрова практика в отбора на Жозе Моуриньо и възнамерява да напусне "Олд Трафорд" през лятото, в търсене на място, където да играе повече.

Съобщаваше се също така, че Ювентус ще се опита да използва Блез Матюди в опит да отмъкне нападателя на Манчестър Юнайтед Антони Марсиал към когото има интерес. Според италиански източници, полузащитникът на "бианконерите" ще уговаря съотборника си във френския национален отбор да приеме предложение от "Старата дама".

Интерес към 22-годишния нападател има и от страна на други клубове в лицето на ПСЖ, Тотнъм и Атлетико.

В същото време старши-треньорът на националния отбор на Франция Дидие Дешан изрази убеждението си, че Манчестър Юнайтед няма да продаде Марсиал през лятото и играчът ще остане на "Олд Трафорд".

  Сподели
163