Конте: Сити ще доминира през следващите години


Н. Гавазов

Конте:  Сити ще доминира през следващите години

Мениджърът на Челси Антонио Конте е на мнение, че Манчестър Сити може да се превърне в доминираща сила в английския футбол. Спечелвайки титлата във Висшата лига през миналия сезон, "сините" не успяха да развият своя успех. Както е известно, италианският специалист обвинява ръководството на клуба, което не му осигури достатъчно подсилване.

В същото време Конте е убеден, че новият шампион Сити ще постъпи по друг начин и ще продължи да купува класни играчи. Антонио е на мнение, че "гражданите" няма да се ограничат само с една титла.

"Те доминираха през този сезон и аз мисля, че ще е правилно да получат комплименти. Това не е лесна лига, тя много трудно се печели. Невероятно е по какъв начин го направиха. Свършиха забележителна работа през кампанията - на терена и извън него.

Манчестър Сити е клубът, който може да продължи да доминира и побеждава. И не само в Англия. Те могат да се преборят за спечелване на Шампионска лига. Към момента те имат възможности за това.

Те разполагат с много силен клуб, класен отбор, класни играчи. Освен това искат да инвестират, да стават още по-добри. При тях има ред по отношение на много неща", заяви Конте.

  Сподели
102