Ливърпул и Тотнъм намазаха от титлата на Манчестър Сити


Н. Гавазов

Ливърпул и Тотнъм намазаха от титлата на Манчестър Сити

Ливърпул ще получи бонус в размер на 1милион паунда за своя бивш играч Рахим Стърлинг, който заедно с Манчестър Сити стана шампион на Висшата лига на Англия. През лятото на 2015 година "гражданите" едва от третия опит успяха да убедят мърсисайдският клуб да пусне Стърлинг на "Етихад". Тогава Ливърпул получи 44 милиона паунда като компенсация за крилото, но 20% от тази сума замина за КПР, откъдето Рахим бе закупен от "червените" през 2010 година.

Както става известно от публикации в британския печат, съглашението между Ливърпул и Сити предвижда също така редица бонуси на обща сума от 5 милиона паунда, като един от тези бонуси -  в размер на 1 милион паунда - бе активиран в неделя, когато Манчестър Сити стана шампион на Висшата лига.

Точно по същия начин Сити ще трябва да постъпи и по отношение на Тотнъм - "шпорите" ще получат 1.5 милиона паунда за бившия си защитник Кайл Уокър, който пристигна на "Етихад" през лятото на 2017 година.

Що се отнася до 23-годишния Стърлинг, той има важен принос в успеха на Сити. Англичанинът вкара 17 гола и отдаде осем асистенции и с право може да се каже, че това е най-добрият сезон за Рахим в неговата кариера.

Това бе отбелязано и от Хосеп Гуардиола, който прогнозира, че Стърлинг може да стане един от най-добрите в света, ако продължава по този начин: "Когато Рахим подобри своята способност да вкарва голове, тогава той ще стане един от най-добрите в света. Той имаше два добри шанса да се отличи в мача с Манчестър Юнайтед. В двубоя с Тотнъм той също можеше да вкара. Когато подобри това, тогава ще стане топ играч, защото е много бърз и динамичен играч. Рахим умее да играе един на един, това е отлично момче. През този сезон Стърлинг се подобри. Проблемът ще дойде през следващия сезон, тъй като му предстои да надмине това, което показва сега. Той трябва да работи по-усърдно. Ако Рахим се учи, тогава ще може да спечели Примера дивисион и да стане по-уверен в себе си.

  Сподели
335