Чех: Не разбирам, защо сме толкова лоши като гости


Н. Гавазов

Чех: Не разбирам, защо сме толкова лоши като гости

Вратарят на Арсенал Петр Чех заяви, че не може да назове причина за отвратителната игра на своя отбор при гостуванията във Висшата лига на Англия. От началото на календарната година "артилеристите" имат пет загуби от пет мача навън, включително поражението с 2:1 от Нюкасъл през уикенда. Даже последният в класирането УБА през този сезон е допуснал по-малко голове навън, отколкото хората на Арсен Венгер.

До края на кампанията Арсенал предстои да извърши още три пътувания във Висшата лига: на Евертън, Бърнли и Кристъл Палас. 35-годишният Чех се затруднява да обясни, защо "артилеристите" толкова слабо играят като гости и се опасява от повторение на тази история.

"Трудно ми е да обясня, защо до началото на този сезон бяхме един от най-добрите отбори според резултатите навън, а всичко се обърна през тази кампания. И не можем да намерим отговор на това", заяви Чех.

"Когато допускаш толкова много грешки навън и у дома, тогава следва наказание и това се потвърди в неделя. Разбира се, стараеш се да се справиш с това, но продължава да се случва едно и също нещо. Интересното е, че когато играем у дома, ние не допускаме тези грешки, които са колективни. За съжаление, това повлия на нашите резултати", каза още вратарят.

"Водехме с 1:0 срещу Нюкасъл. Контролирахме играта. Последователността на грешките при втория гол са отражение на нашия сезон. Всички тези грешки обезценяват добрите неща, които вършим", завършва Чех.

Напомняме, че мениджърът Арсен Венгер също заяви след мача с Нюкасъл, че случилото се е типично за отбора през този сезон: "Разбира се, ние малко си платихме за това, че играхме в Лига Европа в четвъртък вечер. След първото полувреме ние не успяхме да задържим темпото и да го поддържаме така, както през първата част.

За това, че загубихме, ние можем да обвиняваме само себе си. Още до почивката можехме да решим всички въпроси, но вие знаете, че изпускаме цял сезон. Това е много странен резултат, но толкова типичен за нас в подобни условия".

  Сподели
104