Мидо: Реал Мадрид е способен да развие Салах


Н. Гавазов

Мидо: Реал Мадрид е способен да развие Салах

Един от лидерите на националния отбор на Египет през изминалите години Мидо заяви, че се надява полузащитникът на Ливърпул Мохамед Салах да продължи кариерата си в Реал Мадрид.

"Страхувах се, че Салах ще претърпи провал в Ливърпул, но сега смятам, че той е готов за преход към следващо ниво. Реал Мадрид е способен грамотно да използва неговите игрови качества. Мохамед се харесва на мадридчани, а и всички видяхме колко неуспешно играча Гарет Бейл и Карим Бензема при схема 4-4-2.

Знам, че много хора няма да се съгласят с мен, но според мен, Салах е най-добрият египетски футболист за цялата история", заяви Мидо.

Както е известно, египтянинът провежда невероятен сезон на "Анфийлд", след като пристигна тук от Рома през лятото. Той вкара 40 гола и се отчете с 11 асистенции в 45 мача за мърсисайдци във всички турнири. Освен това Салах е лидер в надпреварата за "Златната обувка" в Европа с 60 точки, следван от Лионел Меси с 58 пункта и Роберт Левандовски с 54 точки. За сравнение, голямата звезда на Реал Мадрид и носител на "Златната топка" за миналата година Кристиано Роналдо е чак на 9-то място с 46 пункта.

Напомняме, че през миналата седмица Салах получи наградата за Играч на месец март във Висшата лига на Англия. През указания период египтянинът успя да се отличи с шест отбелязани гола, с което оглави списъка на голмайсторите във Висшата лига с 29 гола. При това футболистът установи рекорд, спечелвайки наградата за трети път през сезона, което не се бе случвало досега. По-рано Салах бе признат за номер едно през ноември и февруари. Освен това Мохамед бе номиниран за Играч на сезона във Висшата лига на Англия, в конкуренция с Кевин де Брюне (Манчестър Сити), Давид де Хеа (Манчестър Юнайтед, Хари Кейн (Тотнъм), Мохамед Салах (Ливърпул), Лерой Сане (Манчестър Сити) и Давид Силва (Манчестър Сити).

  Сподели
180