Челси обмисля да привлече Брендън Роджърс


Н. Гавазов

Челси обмисля да привлече Брендън Роджърс

Мениджърът на Селтик Брендън Роджърс попадна в списъка от кандидати за змяна на Антонио Конте в Челси. Роджърс, който работеше в Челси като помощник на Жозе Моуриньо в периода 2004-2006 година, изведе Селтик до втора поредна титла в Шотландия, с което отчасти реабилитира кариерата си след проваления период в Ливърпул. Сега става ясно, че Челси е включил 45-годишният североирландец в своя списък от специалисти, които могат да заменят Конте на поста мениджър на "сините".

Напомняме, че в края на миналата година мениджърът на Селтик Брендън Роджърс заяви, че той редовно получава предложения от клубове от Висшата лига на Англия, които постоянно отхвърля, защото е намерил своето щастие в шотландския клуб.

"Наясно съм, че пристигат оферти от клубове от Висшата лига на Англия, но аз даже не ги разглеждам. Харесваше ми да работя в Англия, даже тренирах два отлични отбора. Това не значи, че няма да се върна там, но засега даже не мисля за това. Да, във Висшата лига на Англия бих могъл да получавам повече, но в Селтик разбрах, че щастието не е в парите. Никъде няма да ходя, докато се чувствам щастлив в Селтик. Искам да поддържам този успех колкото е възможно по-дълго", заяви Роджърс.

Както е известно, не попадането на "сините" в Шампионска лига и лошите взаимоотношения с босовете на клуба на практика не оставят на Конте шансове да запази своята работа за следващия сезон. Лондончани отдавна се замислят за замяна на Антонио. През последните месеци на "Стамфорд Бридж" бяха пращани много специалисти, включително Луис Енрике, Карло Анчелоти, Томас Тухел и Масимилиано Алегри, а вчера се появи информация, че Челси следи и старши-треньора на Наполи, 59-годишният Маусрицио Сари, в чийто контракт е записана опция за откупване в размер на 7 милиона паунда. Този пункт може да бъде активиран само до 31 май, като се уточняваше,  че Сари ще е открит за диалог относно своето бъдеще едва след срещата с Ювентус, която може да предреши съдбата на титлата в Серия А. Опцията за откупване прави Маурицио господар на своята съдба.

  Сподели
119