Де Брюйне: Салах заслужава наградата


Н. Гавазов

Де Брюйне: Салах заслужава наградата

Плеймейкърът на Манчестър Сити Кевин Де Брюйне призна, че нападателят на Ливърпул Мохамед Салах трябва да стане Играч на сезон във Висшата лига на Англия. Напомняме, че през уикенда Асоциацията на професионалните футболисти на Англия (RFA) публикува в Туитър списък на играчите, претендиращи за званието Играч на сезона във Висшата лига на Англия. Съгласно информацията, за почетната награда претендират Кевин де Брюне (Манчестър Сити), Давид де Хеа (Манчестър Юнайтед, Хари Кейн (Тотнъм), Мохамед Салах (Ливърпул), Лерой Сане (Манчестър Сити) и Давид Силва (Манчестър Сити). Претенденти за званието Най-добър млад играч според версията на RFA са: Хари Кейн (Тотнъм), Едерсон Моарес (Манчестър Сити), Маркус Рашфорд (Манчестър Юнайтед), Лерой Сане (Манчестър Сити), Райън Сесеньон (Фулъм) и Рахим Стърлинг (Манчестър Сити).

Само преди две седмици Де Брюйне бе категоричен, че именно той трябва да бъде признат за Играч на сезона: "Всеки си има мнение. Това зависи от очакванията на хората от футболиста. Салах показва невероятни голови показатели. През този сезон той играе невероятно. Не знам, дали можем да бъдем сравнявани. Според статистиката, невъзможно е да бъдем сравнявани. Играх с Евертън като опорен полузащитник, как може да бъда сравняван с нападател? Наградата за най-добър играч на Висшата лига на Англия. Мисля, че това ще е добре за мен и за отбора. Мисля, че заслужавам тази награда, защото съм стабилен през целия сезон. Честно казано, не очаквах, че ще съм толкова добър. Нямаше нито един мач, в който нивото ми на игра да предизвиква въпроси, така че съм доволен".

За този период обаче се случиха някои неща, които явно са станали причина за промяна на мнението на белгиеца. На първо място това са важните попадения на Салах в мача между двата отбора в четвъртфиналите на Шампионска лига, които помогнаха на мърсисайдци да отстранят "гражданите" от турнира. Освен това Мохамед бе определен за Играч на месец март във Висшата лига, с което влезе в историята  като футболистът с три такива признания в рамките на една кампания. Не на последно място, египтянинът уверено е лидер в надпреварата за голмайстор на английския елит, водейки на Хари Кейн с пет гола.

По всичко изглежда, че Де Брюйне вече има друга гледна точка по въпроса - белгиецът е принуден да признае превъзходството на своя конкурент.  

"Салах заслужава наградата повече от всеки и може би точно така ще се случи. Той провежда впечатляваш сезон: когато човек вкарва толкова много голове, той трябва да спечели приза", заяви Де Брюйне.

Напомняме, че преди първата среща между Ливърпул и Манчестър Сити, Кевин заяви, че в анкетата за Играч на сезона е дал своя глас за Салах.

  Сподели
137