Гуардиола: Стърлинг може да стане един от най-добрите в света


Н. Гавазов

Гуардиола: Стърлинг може да стане един от най-добрите в света

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола сподели мнение за нападателя на отбора Рахим Стърлинг.

"Когато Рахим подобри своята способност да вкарва голове, тогава той ще стане един от най-добрите в света. Той имаше два добри шанса да се отличи в мача с Манчестър Юнайтед. В двубоя с Тотнъм той също можеше да вкара. Когато подобри това, тогава ще стане топ играч, защото е много бърз и динамичен играч. Рахим умее да играе един на един, това е отлично момче", заяви Гуардиола.  

"През този сезон Стърлинг се подобри. Проблемът ще дойде през следващия сезон, тъй като му предстои да надмине това, което показва сега. Той трябва да работи по-усърдно. Ако Рахим се учи, тогава ще може да спечели Примера дивисион и да стане по-уверен в себе си", каза още испанецът.

Напомняме, че Асоциацията на професионалните футболисти на Англия (RFA) публикува в Туитър списък на играчите, претендиращи за званието Играч на сезона във Висшата лига на Англия. Съгласно информацията, за почетната награда претендират Кевин де Брюне (Манчестър Сити), Давид де Хеа (Манчестър Юнайтед, Хари Кейн (Тотнъм), Мохамед Салах (Ливърпул), Лерой Сане (Манчестър Сити) и Давид Силва (Манчестър Сити).

Претенденти за званието Най-добър млад играч според версията на RFA са: Хари Кейн (Тотнъм), Едерсон Моарес (Манчестър Сити), Маркус Рашфорд (Манчестър Юнайтед), Лерой Сане (Манчестър Сити), Райън Сесеньон (Фулъм) и Рахим Стърлинг (Манчестър Сити).

Както е известно, наставникът на Сити похвали играчите си след мача с Тотнъм от 34-я кръг на Висшата лига на Англия: "След първите 15 минути казах, че ще бъдем шампиони, отчитайки как реагирахме на случилото се в последно време. Тези момчета са чудесни. Това, което се случи през тази седмица е толкова несправедливо. Имаме шанс да спечелим титлата в мача със Суонси и ще се опитаме да го направим. Радвам се да бъда тук и да съм част от този клуб. Всичко е добре, представянето ни е отлично.

  Сподели
91