Валенсия: Догодина ще оберем всички трофеи


И. Ангелов

Валенсия: Догодина ще оберем всички трофеи

Капитанът на Манчестър Юнайтед Антонио Валенсия сподели, че вижда подобрение в играта на отбора в края на сезона, поради което и тимът според него ще се бори на всички фронтове през идната кампания 2018-19. В дебютния сезон на Жозе Моуриньо Юнайтед спечели три трофея - Къмюнити Шийлд, Купата на лигата и Лига Европа, но в този сезон само ФА Къп остана като възможност за спечелване към момента.

Отборът се завърна в Шампионска лига този сезон, докато подобри и класирането си във Висшата лига от шесто до второ място, при положение, че с този точков актив тимът би спечелил титлата в няколко от последните десет години, ако не беше почти перфектният сезон на Манчестър Сити до тук. Валенсия сподели пред United Review:

"Аз мисля, че е позитивно развитието когато погледнем нещата. Ние вкарахме повече голове, взехме повече точки, допуснахме по-малко и играем по-добре. Искаме да направим още крачка напред догодина и да направим правилно нещата, които не успяхме сега. Ние искаме да подобрим още резултатите в срещите ни. 

"Ние искаме да спечелим дори повече мачове и да не бъркаме в срещите, в които го направихме този сезон. Като вземем всичко накуп, нещата за следващия сезон изглеждат добре и да се надяваме, че ще се борим за всеки трофей, който е възможен за нас тогава."

Валенсия коментира и спечеленото дерби с Манчестър Сити миналата седмица:

"След срещата в събота, разбира се, че чувството беше фантастично и, два дни след това се връщаш на тренировки и все още това чувство е там и тази емоция стои с теб. Може да вземеш тази увереност и да я използваш в тренировките, което ние направихме. Аз мисля, че се справихме добре в ключовите мачове. Тези добри резултати и представяния ни мотивират дори повече за края на сезона и особено за следващия сезон.

"Това е като послание, което отправяме към себе си и то ни дава допълнителна мотивация. Това показва, че имаме страхотен състав, страхотен отбор и силна съблекалня преди новата година, която се надяваме да е страхотна за нас."

  Сподели
110