Почетино: Кейн е разстроен от реакцията на историята с гола


Н. Гавазов

Почетино: Кейн е разстроен от реакцията на историята с гола

Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино разказа, че нападателят Хари Кейн е разстроен от реакцията на футболната общественост на историята с победния гол в мача със Стоук Сити през миналия уикенд.

Напомняме, че отначало попадението бе записано на сметката на полузащитника Кристиан Ериксен, но след срещата Кейн се закле, че той е докоснал топката. В допълнение към това Тотнъм отправи апелация към Висшата лига за промяна на авторството на гола и в сряда футболните чиновници уважиха молбата на "шпорите" присъждайки попадението на името на Кейн, който благодарение на това намали изоставането си от Мохамед Салах в битката за "Златната обувка" до пет гола.

Цялата тази ситуация обаче бе посрещната по различен начин от голяма част от футболната общественост, като с откровен сарказъм се отнесе към напъните на Тотнъм да лансира своя нападател. Оказва се, че 24-годишният Бейл се е разстроил от случилото се.

"Разбира се, той никога не е предполагал, че цялата тази ситуация ще предизвика толкова много шум. Той бе много, много, много уверен, че е докоснал топката. Нормално е да бъде леко разстроен от реакцията, защото всички играчи, включително и Хари имат акаунти в Туитър и Инстаграм. Феновете на Тотнъм подкрепят Хари Кейн, но останалите жадуват за разправа с него. Хората имат различни мнения и това е нормално", заяви Почетино.

"Той е разстроен от реакцията, защото не искаше да създава такъв шум. Понякога това ви се струва, че е малко, но внезапно се превърна в нещо голямо, голямо и голямо, а вие не може да го спрете. Именно така се случи. Но той много научи от това", каза още мениджърът.

Напомняме, че по-рано Кейн изрази увереност, че ще успее да догони Салах в спора за "Златната обувка" на Висшата лига на Англия: "Продължавам да вярвам, че мога да го направя. Вижте, каквото и да се случи, то не може да бъде избегнато, но пред нас остават шест мача. Аз трябва да се съсредоточа върху своята игра. Нямам властта над това какво върши той. Разбира се, като нападател е забележително да спечелиш "Златната обувка" и аз ще продължавам упорито да се трудя в остатъка от сезона".

  Сподели
150