Карагър: Салах изпревари Де Брюйне


Н. Гавазов

Карагър: Салах изпревари Де Брюйне

Бившият защитник на Ливърпул Джейми Карагър е на мнение, че крилото Мохамед Салах заслужава да бъде обявен за Играч на годината повече, отколкото плеймейкърът на Манчестър Сити Кевин де Брюйне.

Ако през първата половина на сезона Де Брюйне бе най-добър играч на Висшата лига според версията на Карагър, то на финала на кампанията лидерството е овладяно от Салах. Джейми е уверен: именно играчът от националния отбор на Египет заслужава званието Играч на годината.

"Цял сезон си мислех, че Де Брюйне ще спечели приза. Преди месец си мислех, че Салах може да му бъде конкуренция, но сега той го надмина", заяви Карагър.

"Той вкара четири гола на Уотфорд, отбеляза победния гол срещу Кристъл Палас и вкара в двата мача със Сити от Шампионска лига. Това просто е безпрецедентна резултатност за играч с неговата роля. С такова нещо може да се похвали само Роналдо", каза още Джейми.

"Дори Тиери Анри, който може би е най-великият играч в историята на Висшата лига на Англия, в пиковия си сезон вкара само 39 гола. Това само доказва, какво невероятно постижение е постигнал Салах. Той трябва да стане Играч на годината", завърши Карагър.

Напомняме, че по-рано днес Салах получи наградата за Играч на месец март във Висшата лига на Англия. През указания период египтянинът успя да се отличи с шест отбелязани гола, с което оглави списъка на голмайсторите във Висшата лига с 29 гола. При това футболистът установи рекорд, спечелвайки наградата за трети път през сезона. Преди това Салах бе признат за номер едно през ноември и февруари.

В края на миналия месец бившият футболист на Ливърпул Хари Кюъл заяви, че Мохамед Салах може да победи Лео Меси и Кристиано Роналдо в състезанието за Златна топка за 2018-та година: "Салах има феноменален сезон. Хората говорят за Играч на годината, но аз бих погледнал по-високо. Ако той изиграе фантастично Световно, вкара няколко гола и играе добре, а след това продължи така догодина, защо да не спечели Златна топка?

  Сподели
181