Висшата лига отне гола на Ериксен и го присъди на Кейн


Н. Гавазов

Висшата лига отне гола на Ериксен и го присъди на Кейн

Висшата лига на Англия обяви, че победният гол на Тотнъм в мача със Стоук Сити е присъден на нападателя Хари Кейн. Както е известно, "шпорите" победиха "грънчарите" с 2:1, а  в протоколите бе записано, че Кристиан Ериксен е оформил дубъл. Веднага след мача Кейн каза, че той е докоснал топката при изстрела на датчанина, но това не бе взето под внимание.  

По-късно стана ясно, че Тотнъм официално се е обърнал към ръководството на Висшата лига на Англия с молба голът на Кристиан Ериксен във вратата на Стоук Сити да бъде записан на името на нападателя Хари Кейн. Мотивите на клуба се основаваха на преглеждане на записите на гола от различни ъгли, на които се вижда, че англичанинът докосва топката след удара на Ериксен. "Шпорите" поискаха да променят авторството на гола заради увеличаване на броя на попаденията на Хари до 25 гола.

Днес Висшата лига даде своя отговор. Футболните чиновници се съгласиха да присъдят гола на 24-годишния англичанин, който след промяната вече има на сметката си 25 гола. Напомняме, че Кейн е в борба с Мохамед Салах от Ливърпул за званието голмайстор на Висшата лига. Египтянинът има на сметката си 29 попадения.

По-рано Кейн заяви, че не е загубил надежда и вярва, че ще успее да догони играча от националния отбор на Египет.

"Продължавам да вярвам, че мога да го направя. Вижте, каквото и да се случи, то не може да бъде избегнато, но пред нас остават шест мача. Аз трябва да се съсредоточа върху своята игра. Нямам властта над това какво върши той. Разбира се, като нападател е забележително да спечелиш "Златната обувка" и аз ще продължавам упорито да се трудя в остатъка от сезона", коментира Кейн.

До края на сезона остават шест кръга. Ливърпул ще бъде домакин на Борнемут, Стоук Сити и Брайтън, а също така ще гостува на УБА и Челси. Тотнъм от своя страна посреща Манчестър Сити, Уотфорд, Нюкасъл и Лестър, а ще гостува на Брайтън и УБА.

  Сподели
222