Марсиал отказа нов контракт с Манчестър Юнайтед


Н. Гавазов

Марсиал отказа нов контракт с Манчестър Юнайтед

Нападателят на Манчестър Юнайтед Антони Марсиал отказа нов контракт с английския клуб, съобщава RMC Sport. По данни на медията, френският футболист е недоволен от количеството игрова практика в отбора на Жозе Моуриньо и възнамерява да напусне "Олд Трафорд" през лятото, в търсене на място, където да играе повече.

В края на февруари стана известно, че преговорите между Манчестър Юнайтед и нападателя Антони Марсиал никак не се придвижват.  Според различни източници, през декември агентът на играча се е срещнал с ръководството на Юнайтед. След това клубът е трябвало да направи предложение за удължаване на контракта, но това не се е случило. Източникът отбелязва, че 22-годишният Марсиал, който през този сезон има 9 гола и 5 асистенции в 29 мача от Висшата лига е останал силно изненадан от подобно развитие на събитията, чувства отсъствие на признание и обмисля бъдещето си. Футболистът даже е прекъснал процеса на покупка на жилище в Манчестър. Предполага се, че върху процеса на преговорите е повлиял трансферът на Алексис Санчес в Юнайтед.

Съобщаваше се също така, че Ювентус ще се опита да използва Блез Матюди в опит да отмъкне нападателя на Манчестър Юнайтед Антони Марсиал към когото има интерес. Според италиански източници, полузащитникът на "бианконерите" ще уговаря съотборника си във френския национален отбор да приеме предложение от "Старата дама".

Интерес към 22-годишния нападател има и от страна на други клубове в лицето на ПСЖ, Тотнъм и Атлетико.

Напомняме, че преди няколко дни старши-треньорът на националния отбор на Франция Дидие Дешан изрази убеждението си, че Манчестър Юнайтед няма да продаде Марсиал през лятото: "Играчите знаят, че ситуацията с бъдещето им е по-добре да се реши до началото на Световното. Но в случая с Марсиял всичко е просто: той подписа с Юнайтед, а Юнайтед не иска да го продава".

Действащият договор на френския футболист е до лятото на 2019 година, като съглашението предвижда удължаване на срока с още една година.

  Сподели
141