Тотнъм поиска промяна на авторството на гола на Ериксен


Н. Гавазов

Тотнъм поиска промяна на авторството на гола на Ериксен

Тотнъм официално се обърна към ръководството на Висшата лига на Англия с молба голът на Кристиан Ериксен във вратата на Стоук Сити да бъде записан на името на нападателя Хари Кейн. Решението на клуба се основава на преглеждане на записите на гола от различни ъгли, на които се вижда, че англичанинът докосва топката след удара на Ериксен.

"Шпорите" искат да променят авторството на гола заради увеличаване на броя на попаденията на Хари до 25 гола. Нападателят е в борба с Мохамед Салах от Ливърпул за званието голмайстор на Висшата лига. Египтянинът има на сметката си 29 попадения.

Както е известно, по-рано звездата на "шпорите"  изрази увереност, че ще успее да догони Салах в спора за "Златната обувка" на Висшата лига на Англия. Именно англичанинът бе голмайстор на Премиършип за последните два сезона, но през тази кампания пред него се появи сериозен конкурент в лицето на Мохамед Салах, който вече има 29 гола - с пет повече от Хари. Кейн обаче не губи надежда и вярва, че ще успее да догони играча от националния отбор на Египет.

"Продължавам да вярвам, че мога да го направя. Вижте, каквото и да се случи, то не може да бъде избегнато, но пред нас остават шест мача. Аз трябва да се съсредоточа върху своята игра. Нямам властта над това какво върши той. Разбира се, като нападател е забележително да спечелиш "Златната обувка" и аз ще продължавам упорито да се трудя в остатъка от сезона", коментира Кейн.

Напомняме, че след мача с "грънчарите" Кейн заяви, че е докоснал топката, но Висшата лига записа гола на Ериксен.

До края на сезона остават шест кръга. Ливърпул ще бъде домакин на Борнемут, Стоук Сити и Брайтън, а също така ще гостува на УБА и Челси. Тотнъм от своя страна посреща Манчестър Сити, Уотфорд, Нюкасъл и Лестър, а ще гостува на Брайтън и УБА.

  Сподели
92