Гуардиола със специален план срещу проклятието "Анфийлд"


Н. Гавазов

Гуардиола със специален план срещу проклятието

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола въведе промени в системата за подготовка на своя отбор за гостуванията на отбора в европейските мачове. Според източник от клуба, това се прави специално за предстоящата среща с Ливърпул от четвъртфиналите на Шампионска лига.

По принцип "гражданите" се готвят на базата на Академията непосредствено преди заминаването си за срещите с континенталните противници. Сега обаче лидерът в класирането на Висшата лига на Англия ще тренира на пустия "Анфийлд".

Освен това треньорският щаб е взел решение да проведе вечерта преди мача в Мърсисайд, независимо от малкото разстояние между двата града. Напомняме, че само 36 километра делят двата главни града в северозападната част на Англия.

Регламентът на УЕФА позволява тренировка у дома, както и преспиване у дома и отправяне за чуждия стадион в деня на мача, ако двата града се намират близо един до друг. Условието е само отборът-гост да пристигне на чуждия стадион не по-късно от три часа преди стартовия съдийски сигнал. Преди две години, когато Ливърпул и Манчестър Юнайтед се срещнаха в Лига Европа, "червените дяволи" постъпиха точно по този начин. Те пристигнаха в града край река Мърси в късния следобед и три часа преди мача се озоваха пред "Анфийлд".

Сега Гуардиола е изградил друг план за гостуването на тима и в случая намеренията на испанеца са напълно разбираеми.

Домашният стадион на Ливърпул винаги е бил източник на неприятности за Сити от момента на покупката на клуба от шейховете. Това е единственото спортно съоръжение във Висшата лига, където Сити няма победа, откакто стана един от най-богатите клубове в света.

Става дума за периода на Висшата лига, но дори и преди това "гражданите" имат само една победа за 38 години преди Клоп. И отново проклятието "Анфийлд" се повтори, когато Ливърпул стана първият отбор, победил Сити през този сезон.

След поражението с 4:3 Гуардиола призна, че забележителната атмосфера на "Анфийлд" е повлияла в морален аспект на някои от неговите играчи.

Сега испанецът има намерение да улесни адаптацията на футболистите си към емблематичния стадион и да постигне благоприятен  резултат още в първия мач между двата отбора в рамките на четвъртфиналите на Шампионска лига.

За целта Сити ще пристигне в Ливърпул в ранния следобед на утрешния ден, след което ще се настани в хотел, а по-късно ще тренира на "Анфийлд". Към момента се уточняват още някои подробности от програмата.

  Сподели
158