Конте не се безпокои от уволнение


Н. Гавазов

Конте не се безпокои от уволнение

Мениджърът на Челси Антонио Конте заяви, че не се притеснява за своето бъдеще в клуба. Неделната загуба от Тотнъм с 3:1 остави действащия шампион на Висшата лига на Англия на осем точки от топ 4. По всичко изглежда, че "сините" няма да завършат сезона сред четирите най-добри в Премиършип, а отсъствието от Шампионска лига може да предреши съдбата на Конте, но Антонио не мисли за това и не се бои да загуби работата си. Нещо повече, италианецът е с амбицията да продължи да работи с пълни сили на "Стамфорд Бридж".

"Не, аз не се притеснявам. Казвам това напълно искрено. Мисля, че ние с играчите се раздаваме на терена през този сезон. Упорито се трудим, стараейки се добре да проведем настоящия сезон, но аз мисля, че кампанията за нас не се развива по начина, по който заслужаваме това. Мисля, че нашата позиция отразява нашето ниво", заяви Конте.

"Вие трябва да попитате клуба, не мен. Повтарям: моята задача се състои в това, да работя и да работя. Знам, че работя за Челси в продължение на 24 часа в денонощието. Аз и моят щаб. Това е нашата задача. А по-нататък решава клубът. Но ще кажа още един път, че не страдам от това", каза още специалистът.

"Мисля, че сега не е подходящият момент да разсъждавам върху моето бъдеще. Говорех това и по-рано. Сега е важно да се съсредоточим върху работата и да я изпълняваме с огромен професионализъм. С това и сме се заели. Но мисля, че заслужаваме да бъдем на тази позиция, на която сега се намираме", каза още италианецът.

"Това е трудно... Не знам какво ще бъде. Имам своите мисли, своето мнение, но аз не искам да говоря за това в този момент. Много се изморих да повтарям цял сезон едно и също. Имам свое мнение, но го запазвам за себе си. Не искам да създавам проблеми", завърши Конте.

  Сподели
105