Ловрен: Клоп каза, че мога да стана един от най-добрите в света


Н. Гавазов

Ловрен: Клоп каза, че мога да стана един от най-добрите в света

Защитникът на Ливърпул Деян Ловрен заяви, че според мнението на своя мениджър Юрген Клоп може да стане един от най-добрите в света на своята позиция. Както и в предишните сезони, през този Ловрен също нерядко е подлаган на критика. Например, след загубата с 4:1 от Тотнъм през октомври, когато Деян бе заменен още през първото полувреме. Наскоро пък бившият футболист на Ливърпул Джейми Карагър, който в момента е експерт към британска телевизия, подложи на критика играта на защитника за действията му в мача с Манчестър Юнайтед от 30-я кръг на Висшата лига на Англия: "Неговата гордост надделя. Няма нищо лошо в това да признаеш кой е по-силен от вас. не се конкурирай с някой, който е по-мощен. Аз не бях силен в играта на втория етаж, затова говорех на Сами Хюпия да поеме един или двама от противниците. Трябва да използвате мозъка си. Лукаку е машина с огромни размери, изключете своята гордост! Но Ловрен отново е бил объркан".

Независимо от отделните неуспешни моменти, хърватинът продължава се използва с абсолютно доверие от страна на Клоп.

"Когато той ме замени в мача с "шпорите", аз бях много ядосан. Но след няколко дни ме извика на разговор. Очаквах отговори, но той ми каза позитивни неща. Каза: "Ако ти просто мислиш за себе си така, както аз мисля за теб, тогава ще станеш един от най-добрите в света", признава Ловрен.

"Знаете ли, понякога, в някои моменти, може би моята увереност изчезва. А той ми вярва, разбирате ли ме? И аз вярвам в него. Понякога мисля за себе си: "Охо, аз наистина съм добър". Но в други моменти мога да си помисля: "Ех, аз направих това, не съм достатъчно добър". Той (Б.ред. Клоп) говореше, че аз винаги трябва да поставям пред себе си летвата, но това е трудно. Понякога си пълен с увереност в себе си, а понякога не. Понякога си в добро настроение, а понякога - не", добави защитникът.

  Сподели
286