Венгер не е обезпокоен от празните места на Емирейтс


Н. Гавазов

Венгер не е обезпокоен от празните места на Емирейтс

Мениджърът на Асренал Арсен Вегер заяви, че с разбиране се отнася към слабата посещаемост на домашните мачове на своя отбор във Висшата лига на Англия. Напомняме, че по време на победата с 3:0 над Стоук Сити "Емирейтс" зееше от празни места. Според официалната информация, малко над 59 000 зрители е имало по трибуните, но и с невъоръжено око се виждаше, че над 1/3 от местата са празни. Според различни експерти, зрителите на "Емирейтс" са били не повече от 40 000 човека, което е необичайно не само за Арсенал, но и изобщо за всички отбори от най-конкурентното и популярно първенство на планетата.

Впрочем, за "артилеристите" подобна картина става обичайно явление за мачовете във Висшата лига на Англия, където отборът загуби шансове за място в топ 4. Арсен вярва, че картината ще се промени за двубоите на тима в Лига Европа.

"Феновете ще се върнат в четвъртък, така че не се безпокойте. Голямото количество празни места могат да се обяснят с това, че сега е Пасха, а както знаете, това е семеен празник. Освен това хората са на мнение, че няма за какво да се сражаваме във Висшата лига на Англия. Досега имаше пауза, но това е проблем с нас от две-три седмици. Не участваме в битката за титлата и хората разбират, че това няма да се промени", заяви Венгер.

Напомняме, че след загубата от Манчестър Сити в началото на миналия месец Арсен изрази увереността си, че феновете не го бойкотират: "Не съм забелязал да има бойкот на феновете. Може и някои хора да са си тръгнали преди последния съдийски сигнал, но не забравяйте, че времето тогава бе много лошо, имаше проблеми с транспорта, а следващият ден бе работен. Вероятно хората са искали да се приберат навреме у дома си".

В момента Арсенал се намира на 6-то място в класирането на Висшата лига на Англия, изоставайки от топ 4 с 13 точки. В четвъртък тимът приема ЦСКА Москва в първи мач от 1/4-финалите на Лига Европа.

  Сподели
175