Салах представи своите условия на Реал Мадрид


Н. Гавазов

Салах представи своите условия на Реал Мадрид

Полузащитникът на Ливърпул Мохамед Салах проведе преговори с ръководството на Реал Мадрид, съобщава Don Balon. Напомняме, че по-рано се появи информация, че босовете на Ливърпул са готови да наградят нападателя Мохамед Салах за впечатляващия сезон, увеличавайки заплатата на играча от националния отбор на Египет до 200 000 паунда на седмица, съобщават британски източници, позоваващи се на информация от клуба. След пристигането си на "Анфийлд" от Рома през миналото лято, Мохамед вкара 37 гола и към момента оглавява голмайсторската надпревара във Висшата лига на Англия. Нещо повече, нападателят има най-много отбелязани голове от всички футболисти, състезаващи се в топ първенствата на Европа.

" Доволен съм от развитието на сезона за мен, но също така знам, че за Ливърпул е много важно да спечели Висшата лига. Убеден съм, че през следващия сезон Ливърпул ще бъде един от фаворитите за спечелване на титлата в Англия. Сигурен съм, че можем да извоюваме победата във Висшата лига и да донесем радост на милионите си привърженици по света", заяви наскоро Салах.

Независимо от този намек, че Мохамед вижда близкото си бъдеще в Ливърпул, Don Balon, известен с множеството си сензационни заглавия, които в последствие се оказваха недостоверни, твърди, че играчът от националния отбор на Египет е представил своите условия на Кралския клуб. Салах е поискал от ръководството на Реал Мадрид гарантирано място в стартовия състав на отбора, а също така и значително увеличаване на заплатата. Съобщава се, че футболистът иска да стане втори по заплата играч в отбора след нападателя Кристиано Роналдо.

Наскоро в пресата се появи информация, че президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес има намерение да се откаже от трансфера на крилото на Ливърпул Мохамед Салах заради високата му трансферна стойност, която е 200 милиона евро. Босовете на Кралския клуб нямат намерение да платят тази сума за египтянина.

Напомняме, че през уикенда египтянинът с отбеляза своя 29-ти гол във Висшата лига на Англия и така изравни постижението на Робин ван Перси от 2012-13 и Кристиано Роналдо от 2007-08. Освен това Салах повтори рекорда на Дидие Дрогба за най-много отбелязани попадения от африканец в рамките на един сезон в най-конкурентното и популярно първенство в света. Бившият футболист на Челси и Кот'Дивоар направи това през сезон 2009/10. 

  Сподели
307