Боулд: За мен е чест да работя с Венгер


Н. Гавазов

Боулд: За мен е чест да работя с Венгер

Стив Боулд, който е асистент на мениджъра на Арсенал Арсен Венгер, разказа пред журналисти, че за него е чест да работи с френския специалист. Венгер не присъства на вчерашната пресконференция преди мача със Стоук Сити заради заболяване, което накара първият асистент да се срещне с представителите на медиите.

Според думите на Боулд, той никога не е срещал толкова амбициозен и гладен за успехите треньор, като Арсен. Стив счита работата си с французина за голяма чест.

"Никога не съм срещал толкова гладен за успехи човек. Арсен върши фантастична работа, а аз продължавам да му се възхищавам. За мен е голяма чест да работя с него. Независимо от огромната критика към него, той великолепно се справя със задълженията си. И прави това в продължение на много години", заяви Боулд.

Напомняме, че преди няколко дни Венгер заяви, че е готов да тренира друг отбор, ако кариерата му на "Емирейтс" приключи през това лято.  Както е известно, контрактът на французина с Арсенал е до лятото на 2019 година, но заради лошите резултати през сезона и негодуванието на феновете на клуба, той може да бъде прекратен след края на този сезон. Към момента Арсенал се намира на шеста позиция във Висшата лига на Англия, с минимални шансове за попадане в топ 4.

"Разбира се, аз бих искал да тренирам и след Арсенал, аз бих искал да тренирам, докато имам физически сили и желание. Разбирам, че това зависи от моята физическа кондиция и психологическо състояние. Това е решение, което някога ще трябва да приеме. В момента живея с настоящето и просто искам да бъда колкото се може по-успешен в своя клуб, без особено да се притеснявам за бъдещето си. Ти не провеждаш в клуб на нивото на Арсенал 22 години, без напълно да се отдадеш на работата си и да не се жертваш. Това отношение няма да се промени до края на сезона или до края на моя договор. А не знам какво ще се случи след това", заяви Венгер.

  Сподели
151