Венгер няма намерение да поема ПСЖ


Н. Гавазов

Венгер няма намерение да поема ПСЖ

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер коментира появилите се слухове във френската преса, свързващи го с треньорския пост в ПСЖ. Напомняме, че съдбата на Унай Емери изглежда предрешена след отпадането на тима от Шампионска лига от осминафиналите на Шампионска лига. Въпросът е само в това, кой ще замени Емери след края на сезона. Различни източници тръдят, че босът на ПСЖ Насер Ал Хелайфи е съставил списък от четирима кандидата за заместник на Емери. В този списък, се намират Антонио Конте от Челси, Жозе Моуриньо от Манчестър Юнайтед, Диего Симеоне от Атлетико Мадрид и Масимилиано Алегри от Ювентус.

Според публикации във френската преса от миналата седмица, един от кандидатите за поста на испанеца е и Венгер, който има проблеми в Арсенал.

"Винаги съм бил близък с ПСЖ и винаги съм подкрепял ПСЖ. Лично аз смятам, че ПСЖ се нуждае от стабилност. Всички медии поставят кръст на Унай Емери, но това се решава не от медията, а от ПСЖ", заяви Венгер.

"Гледайки отстрани, Унай Емери ми се вижда като много компетентен специалист и ако ПСЖ иска да се движи напред, техният проект трябва да се основава на стабилност. За това аз не подкрепям вашата гледна точка  за това, че Унай Емери трябва да си тръгне", добави французинът.

"Хората са много прибързани в своите решения. Но трябва те самите да се окажат на кормилото, за да видят за какво става дума", завърши Арсен.

Както е известно, контрактът на французина с Арсенал е до лятото на 2019 година, но заради лошите резултати през сезона и негодуванието на феновете на клуба, той може да бъде прекратен след края на този сезон. Към момента Арсенал се намира на шеста позиция във Висшата лига на Англия, с минимални шансове за попадане в топ 4.

Напомняме, че според най-свежи публикации във френския печат, старши - треньорът на Монако Леонардо Жардим може да оглави Пари Сен Жермен. Съобщава се, че представители на парижани вече са се свързали с Жардим, който предпочита работата в Княжеството, но може да бъде изкушен от добрата заплата в столицата.

  Сподели
155