Роджърс: Не съм ценен в Ливърпул така, както Клоп


Н. Гавазов

Роджърс: Не съм ценен в Ливърпул така, както Клоп

Мениджърът на Селтик Брендън Роджърс се оплака, че към него, като към британски специалист е имало преднамерено отношение по време на периода му на работа в Ливърпул. Именно при Роджърс "червените" бяха най-близко до своята първа титла от почти четвърт век. Но успехите на тогавашния отбор в много отношения се обясняваха не с тактическата прозорливост на Роджърс, а с гения на нападателя Луис Суарес.

Брендън е на мнение, че такова отношение към себе си е несправедливо и е на мнение, че чуждестранните специалисти, включително и сегашният мениджър на Ливърпул Юрген Клоп се оценява много по-значимо от публиката.

"Хората говореха: "Ето, те имаха Луис Суарес. Аз вече смятах, че това е много обидно, особено по отношение към останалите играчи, защото ние създадохме отбор. Това бе един отбор с общ мозък. Луис бе фокусна точка на отбора, но самият той ще ви каже, че нямаше как да постигнем това, което постигнахме, без помощта на останалите", заяви Роджърс.

"Сравнете какво говореха за мен и какво се говори за чуждестранните мениджъри. Например, за Маурисио Почетино, който великолепно се труди в Тотнъм, но за когото не говорят: "Това е благодарение на Хари Кейн",

Подобно е с Юрген Клоп в Ливърпул, отчитайки приноса на Мохамед Салах. В това отношение британските мениджъри винаги са ощетени", каза още специалистът.

Напомняме, че по-рано през сезона Роджърс призна, че работата в Ливърпул сериозно се е отразила на здравето му: "След мърсисайдското деррби (1:1) собствениците ми се обадиха и казаха, че отборът се нуждае от промяна. Приех това решение повече не бях мениджър на Ливърпул. В понеделник имах друга оферта, но реших, че трябва да се възстановя. Работата в такъв клуб е сериозно хабене на нерви. Наслаждавах се на времето, прекарано в отбора, но това нанесе вреди на моето здраве. Заминах за седмица в Испания, а след това пътувах за Дубай, където ме приеха в болница. Тялото ми бе напрегнато".

  Сподели
388