Джан удари на камък и при Ювентус


Н. Гавазов

Джан удари на камък и при Ювентус

Ювентус няма намерение да плаща заплата от 200 000 паунда на седмица на полузащитника на Ливърпул Емре Джан, съобщават италиански източници. Както е известно, през миналата седмица в британската преса се появиха съобщения, че немецът желае увеличение на заплатата, за да остане на "Анфийлд". Съобщаваше се, че мърсисайдци ще трябва да предложат на Джан заплата от 200 000 паунда на седмица, за да остане той в клуба.

Напомняме, че действащият контракт на играча изтича през лятото. Според различни източници, основната причина немският национал да не подпише нов договор е това, че Ливърпул отказва да наруши традициите и да включи в новото съглашение опция за откупване. Самият Джан вече каза, че ще вземе решение за своето бъдеще след края на сезона, т.е. когато вече стане свободен агент.

В същото време е известно, че Ювентус има интерес към футболиста от националния отбор на Германия и това нееднократно бе подчертано от италианския шампион. Страните дори бяха пред подписване на предварителен договор през февруари, но това не се случи.

Впрочем, през миналата седмица станаха известни и други подробности от сагата с Джан, а именно, че 24-годишният играч е готов да остане на "Анфийлд", но само при положение, че той се превърне в най-заплатеният футболист в историята на Ливърпул - никой до този момент не е получавал по 200 000 паунда в мърсисайдския клуб. "Червените" обаче категорично не желаят напълно да задоволят финансовите апетити на немеца. Клубът е готов да увеличи възнаграждението на Емре, но не и в искания размер и по всичко изглежда, че немецът ще напусне "Анфийлд".

Сега обаче става ясно, че Ювентус също няма никакво намерение да плаща на Джан по 200 000 паунда на седмица. Представители на играча са пътували до Торино през уикенда, където са представили на местните босове претенциите на своя клиент и готовността му за подписване на предварителен договор, ако бъдат изпълнени неговите условия. Ръководството на Ювентус обаче е отговорило с отказ на желанието на Джан. Италианският клуб е подчертал, че харесва играта на немеца, той остава в плановете за трансфер през лятото, но не и по условията, за които настоява полузащитникът.

Според запознати със ситуацията, сега Емре се връща към масата за преговори с Ливърппул, който продължава да бъде открит за диалог със своя футболист.

 

  Сподели
353