Салах става най-заплатеният играч в историята на Ливърпул


Н. Гавазов

Салах става най-заплатеният играч в историята на Ливърпул

Босовете на Ливърпул са готови да наградят нападателя Мохамед Салах за впечатляващия сезон, увеличавайки заплатата на играча от националния отбор на Египет до 200 000 паунда на седмица, съобщават британски източници, позоваващи се на информация от клуба. След пристигането си на "Анфийлд" от Рома през миналото лято, Мохамед вкара 36 гола и към момента оглавява голмайсторската надпревара във Висшата лига на Англия. Нещо повече, нападателят има най-много отбелязани голове от всички футболисти, състезаващи се в топ първенствата на Европа.

За това няма нищо изненадващо в появилите се слухове за интерес на Реал Мадрид към египетския национал. Впрочем, Мохамед вече даде да се разбере, че възнамерява да остане на "Анфийлд" и да се бори за титлата във Висшата лига на Англия през следващия сезона.

"Доволен съм от развитието на сезона за мен, но също така знам, че за Ливърпул е много важно да спечели Висшата лига. Запознати сме със своята задача и мисля, че тя е била винаги една и съща тук. Сити много добре се представя през тази кампания, особено отлично се прояви в решаващите моменти от Висшата лига.

Ние трябва да ги догоним, а това значи да работим и да ставаме по-добри. Имаме всички условия за това. Убеден съм, че през следващия сезон Ливърпул ще бъде един от фаворитите за спечелване на титлата в Англия. Сигурен съм, че можем да извоюваме победата във Висшата лига и да донесем радост на милионите си привърженици по света", заяви наскоро Салах.

Сега става известно, че Ливърпул възнамерява да награди своя футболист с нов договор, при по-добри лични условия - не толкова заради интереса на Реал Мадрид, а за прогреса на футболиста и демонстрираната добра игра през сезона.

Според информациите, мърсисайдци желаят да увеличат заплатата на Салах до 200 000 паунда на седмица, което ще направи египтянина най-заплатеният футболист в историята на Ливърпул.

 

  Сподели
370