Мърсън: Ливърпул ще завърши пред Юнайтед


Н. Гавазов

Мърсън: Ливърпул ще завърши пред Юнайтед

Бившият футболист на Арсенал, а сега футболен експерт Пол Мърсън е убеден, че Ливърпул ще завърши на второ място кампанията си във Висшата лига на Англия. В момента тази позиция се заема от Манчестър Юнайтед, който наскоро победи историческия си съперник и се намира в серия от три победни мача. Колективът на Жозе Моуриньо не показва футбол, който да радва феновете на "червените дяволи", а и зрителите по телевизионните екрани, но въпреки това Юнайтед постигна седем победи в последните си девет мача.

Ливърпул се намира на обратния полюс - отборът играе офанзивно, мачовете на мърсисайдци се превръщат в истинска атракция, но хората на Юрген Клоп все пак са на две точки от Юнайтед, при това с мач в повече от своя конкурент.

Въпреки това, Мърсън правейки бегъл анализ на програмата на двата отбора и на качеството на игра на колективите, стига до извода, че Ливърпул би трябвало да финишира на второ място в класирането на Висшата лига през този сезон.


"На мен ми се струва, че Ливърпул ще изпревари Юнайтед в борбата за второто място. Цялата битка е още напред. Юнайтед има да играе с Манчестър Сити, предстои мач с Арсенал, тежко гостуване на Борнемут. В голяма степен спечелените им точки са плод на късмет. Отборът не е стабилен и никак не виждам в играчите това победно мислене и единство, което се наблюдаваше при Сър Алекс", заяви Мърсън.

"Ливърпул играе агресивно, не спира да атакува, а Мохамед Салах се намира във великолепна форма. Те изоставаха с пет точки преди мача с Уотфорд, сега разликата е само две. Запомнете ми думата, битката за второто място ще се води до последно. Според мен, Ливърпул ще изпревари Юнайтед", каза още експертът.

До края на кампанията Ливърпул има само един мач срещу отбор от първата половина на таблицата - в предпоследния кръг срещу Челси.

 

  Сподели
438