Баркли се завръща към тренировки през следващата седмица


Н. Гавазов

Баркли се завръща към тренировки през следващата седмица

Полузащитникът на Челси Рос Баркли ще пристъпи към пълноценни тренировки през следващата седмица. Както съобщава Daily Telegraph, Рос ще е готов да се върне в общата група. Напомняме, че англичанинът не игра през първата половина на сезона заради травма на подколянното сухожилие, а в началото на февруари получи травма на задната повърхност на бедрото, заради което пропусна още два месеца.

След прехода си от Евертън в Челси през зимния трансферен прозорец, Баркли успя да играе за лондончани само в три мача във всички турнири.

Впрочем, старши-треньорът на националния отбор на Англия Гарет Саутгейт вече предупреди, че няма да вземе полузащитника на на Световното първенство по футбол в Русия. Независимо от това, дали Баркли ще заличи своята травма или не, Саутгейт възнамерява да остави 24-годишния футболист без Световно.

"Мисля, че той просто не е готов от гледна точка на физическата форма. Рос премина в Челси, възстановявайки се от сериозна травма на бедрото, но след това проведе само няколко мача.

Ако той се върне на терена и започне да получава постоянна практика, то след Световното ние ще разгледаме въпроса с неговата повиквателна в националния. Ние знаем, че това е талантливо момче, но едва ли той може да изиграе такова количество мачове, което е нужно преди такива турнири", заяви Саутгейт.

Напомняме, че трансферът на играча предизвика сериозен скандал и доведе до обвинения към Челси в сговор с агента на Баркли. Например, кметът на Ливърпул Джо Андерсън, който е привърженик на Евертън, инициира разследване на обстоятелствата около трансфера на полузащитника, което обаче не откри нарушения.

"Трансферът на Рос Баркли от Евертън в Челси за 15 милиона паунда след като той не изигра нито един мач през този сезон, а през лятото агентът му срина трансфер за 35 милиона паунда е плюнка в лицето на феновете на Евертън, които винаги предано го подкрепяха. Той можеше да подпише по-дълъг договор и да напусне клуба.

Обръщам се към Висшата лига и Футболната асоциация на Англия с призив за разследване на обстоятелствата около трансфера на Рос Баркли от Евертън в Челси. Агентът проваля трансфер за 35 милиона паунда в последния ден на летния трансферен прозорец, футболистът не играе и след четири месеца си заминава за 20 милиона паунда", написа тогава Андерсън в акаунта си в Twitter.

 

  Сподели
257