Лукас Перес се завръща в Арсенал


Н. Гавазов

Лукас Перес се завръща в Арсенал

Нападателят Лукас Перес планира да се върне в Арсенал след края на своя наем, не успявайки да се наложи в състава на Депортиво. Напомняме, че Перес напусна "Емирейтс" през миналото лято след само един сезон там. Лукас охотно се съгласи да се върне под наем в Депортиво, където с играта си заинтересува лондонския клуб.

Но вторият период на 29-годишния нападател в Ла Коруня се оказа напълно различен от първия. Перес вкара само четири гола в Примера дивисион. На всичкото отгоре футболистът влезе в конфликт с феновете на Депортиво, които през миналия месец стигнаха до там, че в един от мачовете издигнаха банер с призив играчът да си тръгне от клуба.

За щастие на галисийците, които заемат 19-то място в класирането, съглашението за наем с Арсенал не задължава испанския клуб да закупи Перес. Перспективите за изпадане в Сегунда на практика изключва постоянен трансфер на Лукас.

Както съобщава испански източник, намиращ се близо до играча, Перес вече се е примирил с това, че няма да може да остане в родния си град. Сега Лукас е напълно открит към това да получи втори шанс в Арсенал и в крайна сметка да стане играч от основния състав на Арсен Венгер.

Към момента френският специалист не изпитва дефицит от играчи в нападение, след като има под ръка Пиер-Емерик Обамеяг, Александър Лаказет и Дани Уелбек, но Перес би могъл да играе на фланга.

Контрактът на Перес с Арсенал, който предвижда заплата от 40 000 паунда на седмица е в сила до 2020 година. Не е изключено клубът да отдаде нападателя под наем на отбор от Висшата лига на Англия.

 

  Сподели
178