Моуриньо: Само глупаците критикуват Юнайтед


Н. Гавазов

Моуриньо: Само глупаците критикуват Юнайтед

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо даде интервю за CNN, в което изрази своята увереност в това, че умните хора ще разберат, че клубът от "Олд Трафорд" се намира в преходен период. Напомняме, че надеждите за възраждането на старата слава на "червените дяволи" с идването на португалеца не се оправдават по никакъв начин. Юнайтед е далеч от футбола, който носи радост на трибуните, освен това тимът за втора поредна година не е в състояние да се бори за титлата във Висшата лига на Англия.

През миналия сезон Юнайтед завърши извън топ 4 на най-популярното първенство на планетата и само спечелването на Лига Европа помогна за връщането в Шампионска лига. През сегашната кампания "червените дяволи" уверено стоят на второто място, но изоставането от лидера Манчестър Сити е повече от гигантско. Освен това Юнайтед претърпя фиаско в Шампионска лига, отпадайки от Севиля в осминафиналите на турнира.

В интервюто си пред CNN Жозе разказа, че не разделя критиките, които се стовариха върху отбора през последните седмици. Според думите на португалеца, неуспехите на "червените дяволи" са лесно обясними, тъй като отборът все още се намира в процес на преустройство и все още не е навлязъл в проектна мощност.

"Разбирам разочарованието, свързано с Шампионска лига, но аз не разбирам критиките по наш адрес. Добрите клубове на планетата не за първи път в своята история са преживявали преходен период. В това няма нищо ново", заяви Моуриньо.

"Във Висшата лига има само един отбор, който е по-добър от нас. Ние се намираме зад Сити, но не забравяйте, че ние изпреварваме всички останали 18 тима", каза още португалецът.

"Разбира се, ние искаме да бъдем първи и да изпреварим всички останали 19 отбора. Но истината е в това, че умните хора и тези с мозък разбират: ние само преживяваме преходен период. И в тези условия постигаме добри резултати", смята мениджърът.

 

  Сподели
191