Челси е близо до подписване с Луис Енрике


Н. Гавазов

Челси е близо до подписване с Луис Енрике

ПСЖ прекрати преговорите с бившия старши-треньор на Барселона Луис Енрике, тъй като 47-годишният специалист е близо до подписване на контракт с Челси. Това съобщава Le Parisien, който се позовава на източници, близки до френския клуб.

Напомняме, че по-рано испански медии информираха, че ръководството на парижани е започнало преговори с Енрике, тъй като възнамерява да освободи сегашния наставник на тима Унай Емери. Причината за готвената раздяла е отпадането на отбора от осминафиналите на Шампионска лига, където имаше за съперник Реал Мадрид. В тази връзка ПСЖ започна да търси подходящ специалист, който да замени Емери и един от вариантите бе именно Енрике, който в момента е свободен.

Le Parisien предполага, че новината за прекратяването на преговорите означава, че бившият наставник на Барселона ще оглави Челси, който пък се готви за раздяла с Антонио Конте. Италианският специалист се намира в конфликт с част от ръководството на английския клуб, неудовлетворен от неизпълнението на трансферните цели и възнамерява да се прибере в родината си, където може да застане начело на националния отбор на Италия.

Към момента липсва информация в каква степен се намират преговорите между Челси и Енрике.

Що се отнася до парижани, запасен вариант е Карло Анчелоти. Италианският специалист вече бе начело на отбора, който напусна, запазвайки добрите си отношения с клубната управа. Напомняме, че Анчелоти в момента е без работа, след като бе уволнен от Байерн Мюнхен през есента на 2017 година.

По-рано в пресата се появиха съобщения, че Неймар е поискал от ръководството на ПСЖ да привлече в отбора Енрике, с когото се познава от съвместната работа в Барселона.

След 31 мача в Лига 1 ПСЖ е лидер в класирането, на 17 точки пред най-близкия си преследвач Монако. Челси има 56 пункта от 30 срещи във Висшата лига на Англия и заема пета позиция, на 5 точки от четвъртия Тотнъм.

 

  Сподели
275