Юнайтед разтрогна с Ибрахимович


Н. Гавазов

Юнайтед разтрогна с Ибрахимович

Както се очакваше, Манчестър Юнайтед разтрогна контракта си с нападателя Златан Ибрахимович, съобщава официалният сайт на английския клуб. Според информацията, разтрогването на съглашението е станало по взаимно съгласие.

По-рано днес стана известно, че 36-годишният шведски футболист вече е провел своя последен мач за "червените дяволи", в който проведе два сезона. За това време Златан записа 33 мача в рамките на Висшата лига на Англия, в които вкара 17 гола. Също така Ибрахимович спечели Суперкупата на Англия, Купата на Лигата и Лига Европа.

Само няколко часа след тези съобщения, Манчестър Юнайтед обяви за напускането на шведския нападател, чийто контракт бе в сила до края на юни.

"Всички в клуба благодарят на Златан за неговия принос и му желаят успех в бъдеще", се казва в съобщение на пресслужбата на Юнайтед.

"Големите неща приключват. Трябва да се движим напред след двата фантастични сезона в Манчестър Юнайтед. Благодаря на клуба, на феновете, на мениджъра, на неговия щаб и на всички, които разделиха с мен този период от живота ми", написа Ибрахимович в своя акаунт в Инстаграм малко след официалното съобщение на клуба.

Очаква се шведският футболист да продължи кариерата си в МЛС. По-рано се съобщаваше, че той ще премине прегледи в ЛА Галакси до края на седмицата и ще подпише с американския клуб.

Напомняме, че по-рано за Галакси игра друг футболист на Юнайтед - Дейвид Бекъм.

 

  Сподели
108