Новината на деня: Ливърпул изключва продажбата на Салах


Н. Гавазов

Новината на деня: Ливърпул изключва продажбата на Салах

Ливърпул няма да продаде нападателя Мохамед Салах при никакви обстоятелства, независимо от съществуващия интерес към играча от националния отбор на Египет. Салах по провежда настоящия сезон по впечатляващ начин, отбелязвайки 36 гола във всички съревнования. Мохамед има 28 гола във Висшата лига на Англия, което го прави голмайстор във всички европейски топ лиги.

Това представяне на Салах му спечели репутацията на играч от световна класа, а в миналото Ливърпул се сблъска с големи проблеми по удържането на такива футболисти, когато към тях се обръщаха от Реал Мадрид и Барселона.

През последните години испанските грандове успяха да отмъкнат от "Анфийлд" такива ценни футболисти като Шаби Алонсо, Хавиер Масчерано, Луис Суарес и Филипе Коутиньо.

Сега става известно, че Мохамед няма да тръгне по стъпките на горепосочените футболисти. Fenway Sports Group и Юрген Клоп имат намерение а направят от Ливърпул клуб, който звездите да не възприемат като междинен пункт по пътя си към друг клуб.

Мърсисайци възнамеряват да демонстрират това с помощта на успехите на футболния терен. Тези амбиции на "червените" се подкрепят от силни финансови показатели. Към момента клубът не е похарчил и пени от 142-та милиона паунда от продажбата на Коутиньо, а през този сезон Ливърпул вече заработи 50 милиона паунда, достигайки ¼-финалите на Шампионска лига.

Ливърпул се намира в много здравословно положение, за да продължава да инвестира в нови футболисти и да обгражда наличните си играчи от интереса на други клубове, преподписвайки контракти с по-изгодни условия, които трудно могат да бъдат предложени от други клубове.

Що се отнася конкретно до Салах, египтянинът ще има четири години до края на своя настоящ договор през лятото. Ливърпул не възнамерява даже да определя цена за своя футболист и клубът ще отклони всяко питане за голмайстора, включително внимателно ще следи всякакви опити за установяване на нерегламентирани контакти с футболиста.

Последно, самият Салах няма желание да си тръгва от "Анфийлд". Футболистът се чувства напълно удовлетворен тук и е благодарен на клуба за реабилитирането на кариерата на Острова и за възможността да играе на най-високо ниво в най-популярната и конкурентна лига в света. Мохамед е амбициран към спечелване на трофеи с Ливърпул, включително и на титлата във Висшата лига през следващия сезон.

 

  Сподели
270