Конте: ФА Къп не е важна за Челси


И. Ангелов

Конте: ФА Къп не е важна за Челси

Мениджърът на Челси Антонио Конте заяви, че спечелването на най-старото състезание ФА Къп не е сред приоритетите на отбора този сезон. Италианецът е под напрежение за "сините" след като предаде титлата във Висшата лига, но и се бори за място сред топ 4-те отбора в таблицата. Освен това тимът загуби от Барселона в ШЛ и сега има шанс единствено във ФА Къп.

"Със сигурност ние трябва да спечелим това състезание. Но то не е важно. Много често ние сравняваме добри и лоши сезони когато се спечели нещо. Но трябва да е ясно какво е нивото ни сега. 

"Аз съм доволен с работата, която вършим. Аз, съставът, екипът ми и играчите, вършим страхотна работа. Ако спечелим нещо ще е добре. Но какво е нивото в момента? Миналият сезон всеки играч даваше 120%, може би 130%. Ние загубихме и много играчи, които съставляваха ядрото на Челси дълго време.

"Сега опитваме да изградим основа. Поради тази причина имаме млади играчи, но и липса на опит да играем срещу отбори като Барселона. Ако искаш да се подобриш трябва да купуваш добри играчи. Аз мога да дам само мнението си на клуба, но клубът решава как да инвестира пари."

  Сподели
61