Моуриньо: Шоу няма характер за Юнайтед


И. Ангелов

Моуриньо: Шоу няма характер за Юнайтед

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо сподели критики по адрес на Люк Шоу след вчерашния мач срещу Брайтън в четвърт-финала на ФА Къп. Крайният бранител бе заменен рано на почивката в срещата, въпреки че бе замесен в първия гол на отбора за победата с 2:0.

"Люк - не мога да кажа много повече за него. Това има връзка с отношението му. Има връзка с доверието, класата. Моята причина да го заменя беше, че работим на терена с определени движения - двата бека трябва да са наистина агресивни и винаги напред за да отварят пространство на Матич и Скот МакТоминей пред двамата централни защитници.

"Аз нямах това с Люк и с Антонио Валенсия. Аз не замених и двамата защото щеше да е прекалено и щях да имам само една смяна до 90-те минути. А ако имаше продължения аз щях да имам четвърта смяна. 45 минути и само 1 смяна щеше да е малко за мен. За да опитам да подобря атаката аз направих една промяна. Аз реших да е Люк защото Антонио се пласира добре дефанзивно.

"Както се видя, Локадиа навлизаше опасно във втората част, но Баили и Валенсия се справяха. Люк в първата част оставяше коридори и идваха опасности, така че не бях доволен."

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
233