Клоп: Да не сравняваме Салах с Меси


И. Ангелов

Клоп: Да не сравняваме Салах с Меси

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп се съгласи, че ако египетското крило Мохамед Салах задържи формата си, той ще може да се нареди сред най-добрите играчи в света. Германецът обаче счита, че сравнения с Лео Меси от Барселона в този момент могат само да навредят на реализатора.

"Да, аз мисля, че Мо е на път към върха. Това е добре. Аз не мисля, че Мо или някой друг иска да бъде сравняван с Меси. Меси прави каквото прави вече 20 години, или толкова е усещането. Последният играч, за който си спомням, че имаше такова влияние, беше Диего Марадона, отново аржентинец.

"Мо е във фантастична форма, това е сигурно. Но както е винаги в живота, ако имаш умения - трябва да ги покажеш, но непрестанно. Неговото постоянство е много добро и това ни помага много. Момчетата обичат да играят заедно с него. 

"Това беше ново добро представяне в труден мач. Той отговори с 4 гола по много впечатляващ начин. Той се справи с трудните условия. Целият отбор днес се справи, но най-вече Мо, защото беше хлъзгаво. Всички страдаха, но не и Мо. Така се стига до най-високото ниво."

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
313