Конте: Кейхил заслужава да замине за Мондиал 2018


Н. Гавазов

Конте: Кейхил заслужава да замине за Мондиал 2018

Мениджърът на Челси Антонио Конте изрази надежда, че капитанът на отбора Гари Кейхил ще замине с националния отбор на Англия за Световното първенство по футбол.

"Ние говорим за много добър футболист, това е класен играч и отличен човек. Отчитайки миналото ми, за мен е трудно да обсъждам решенията на националния селекционер. Трябва да уважаваме тези решения, защото това не е окончателният състав на националния за Световното. Може би треньорът иска да наблюдава нови играчи и да потърси нови решения. В главата на треньора винаги има много мисли, когато съставя списък и трябва ясно да разсъждава.

Това е последен шанс за треньорите на националните отбори да изпробват нещо ново. Гари е футболист, който благодарение на своя опит и ниво на игра трябва да попадне в националния отбор и аз се надявам, че той ще се отправи там и ще се отправи на още едно Световно в кариерата.

Когато става дума за националния отбор, треньорът може да извика и играч, който не играе редовно за своя клуб. Когато бях треньор на националния, такова се е случвало, защото вярвах на играчите, още повече, че се случва когато футболист играе за голям отбор, където има сериозна конкуренция за място и той понякога остава в резерва.

Разбирам, че ситуацията е трудна, но има само един изход: много работа и да покажеш, че заслужаваш да бъдеш в националния. Само така. И няма смисъл да се оплакваш. А аз мога да помогна на играчите да прогресират, да работят и да докажат, че те са достойни за това", заяви Конте.

 

  Сподели
139