Станаха ясни две от трансферните цели на Юнайтед за лятото


Н. Гавазов

Станаха ясни две от трансферните цели на Юнайтед за лятото

Манчестър Юнайтед е готов да похарчи над 150 милиона паунда за подсилване на отбора през лятото. Напомняме, че домашното поражение с 2:1 от Севиля във вторник вечер прекъсна европейската кампания на "червените дяволи". Веднага след фиаското Жозе Моуриньо призна, че не вижда трагедия в отпадането на тима, а по-късно каза, че клубът трябва харчи пари, за да има успехи в Шампионска лига.

"Какво е нужно да се промени за по-успешно представяне в Шампионска лига? Всичко, всичко трябва да се промени. Всеки харчи пари, не е ли така? Не сме само ние, така ли е? Това е естествен процес, всеки клуб извършва някакви инвестиции. Ние не се променяме само заради промените. Пак казвам - това е естествен процес, в който всеки клуб харчи пари за играчи", заяви Моуиньо за ESPN.

Малко след това изказване се появиха слухове, че ръководството на Юнайтед е недоволно от португалския мениджър и е разколебано в отношението си към Жозе.

В действителност, нещата стоят по различен начин. Клубната управа продължава да има пълно доверие на Моуриньо и възнамерява да го подкрепи в намерението му да изгради шампионски отбор. Според източника на информацията, Юнайтед възнамерява да закупи минимум един класен нападател и един класен полузащитник с цел подсилване на средата на терена.

На първо място в списъка на клуба се намира Фред от Шахтьор Донецк. Първоначално бразилецът се намираше в сферата на интересите на Манчестър Сити, като "гражданите" се опитаха да подпишат с него още през януари, но украинският клуб отказа да пусне играча по средата на сезона. Сега обаче става ясно, че Юнайтед също се е наредил на опашка за Фред, като това призна и генералният директор на Шахтьор Сергей Палкин, който уточни, че е по-вероятно бразилецът да премине в клуба от "Олд Трафорд".

Фред играе за Шахтьор от лятото на 2013 година. През този сезон той има на сметката си 28 мача и три гола във всички турнири. По последна информация, цената на играча е около 50 милиона паунда.

Другата трансферна цел на Юнайтед е нападателят на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски. Според информацията, английският клуб вече е заделил 100 милиона паунда за играча от националния отбор на Полша, които трябва да накарат баварците да отстъпят. Трансферът на Левандовски може да бъде улеснен от желанието на самия играч да напусне "Алианц Арена", както и от това, че Юнайтед възнамерява да предложи на нападателя почти двойно увеличение на заплатата.

Роберт вкара 32 гола и отдаде 4 асистенции в 36 мача на Байерн Мюнхен през този сезон. Ориентировъчната цена на поляка е около 90 милиона паунда.

 

  Сподели
278