Ливърпул няма намерение да се бори с Юнайтед за Вернер


Н. Гавазов

Ливърпул няма намерение да се бори с Юнайтед за Вернер

Ливърпул няма намерение да влиза в никаква война с Манчестър Юнайтед относно евентуална покупка на нападателя на РБ Лайпциг Тимо Вернер. През миналия месец в немската преса се появиха съобщения, че мърсисайдци са един от клубовете, които следят играча от националния отбор на Германия. Съобщаваше се, че "червените" могат да договорят трансфера на играча още преди края на сезона, така че играчът ще замине за финалите на Мондиал 2018 като футболист на Ливърпул.

Снощи стана известно, че интерес към Вернер е възникнал и в Манчестър Юнайтед. Жозе Моуриньо обмисля да закупи класен нападател през лятото, като в Бундеслигата португалецът е привлечен от играта на Роберт Левандовски и Тимо. Жозе разполага със 100 милиона паунда за подсилване на нападението, но с оглед на високата цена на полския национал и несговорчивостта на Байерн по отношение на продажбите на свои играчи, напълно е възможно Юнайтед да се насочи към Тимо.

Впрочем, в Ливърпул са запознати с развитието на ситуацията, но в клуба нямат намерение да влизат във война с Юнайтед за Вернер. Съобщава се, че мърсисайдци ще продължат работата си по предварително начертания план, но ако Юнайтед се появи на пазара в опит да закупи немеца, тогава клубът от "Анфийлд" ще се оттегли. Ливърпул няма желание да участва в търг за играча, наддавайки за него и така изкуствено повишавайки цената му.

 

  Сподели
129