Моуриньо: Де Бур е най-слабият треньор


И. Ангелов

Моуриньо: Де Бур е най-слабият треньор

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо отговори бързо на критиките на наставника на Кристъл Палас Франк Де Бур, който по-рано каза, че португалецът не третира правилно младия нападател Маркъс Рашфорд.

"Прочетох някои коментари - цитат от най-слабия мениджър в историята на Висшата лига, Франк Де Бур, който казва, че не е добре за Рашфорд да има треньор като мен. Ако той тренираше при Франк щеше да бъде трениран как да губи защото той загуби всички мачове.

"Аз опитвам да давам най-доброто на децата - образование. Аз трябва да съм честен и да отдам заслуженото на хората от академията и на Луис ван Гаал за първия му сезон при мъжете. Но ако погледнем броя мачове, които изигра, бих казал, че в последните два сезона той е в топ 5 по брой. Най-доброто за него е да има опит. Маркъс трупа опит и аз съм много щастлив от това. 

"Той играе в много мачове, влиза и от пейката. Аз съм доволен от всичко. Дали играе всеки мач като титуляр? Не, разбира се. Той е играч, на който вярваме. Не много хора очакваха да стартира срещу Ливърпул и да направи добър мач, да не говорим да вкара. Аз съм щастлив с него."

  Сподели
189