Венгер: Повярвайте, не всичко е ужасно


Н. Гавазов

Венгер: Повярвайте, не всичко е ужасно

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер заяви, че вижда много позитивни неща в домакинската загуба на своя отбор от Манчестър Сити с 3:0 в четвъртък вечер. Напомняме, че поражението остави "артилеристите" на 10 точки от топ 4 във Висшата лига на Англия и влоши атмосферата около Венгер и играчите му. Арсен обаче не смята, че всичко е толкова лошо.

"Мисля, че трябва да анализираме играта в обективна посока, тъй като мачът не бе само негативи. В двубоя имаше много позитивни моменти. Разбира се, заради лошия резултат възниква изкушението да кажете, че всичко е било ужасно, но повярвайте, това не е така.

Ако искате да разберете този мач, трябва да седнете и да погледнете от друг ракурс, да изучите картината като цяло. Нужно е да анализираме, къде бяхме лоши и къде бяхме силни, за да може в следващите ни мачове да използваме силните си страни, избавяйки се от слабите.

Позитивното се състои в това, че играхме на високо темпо, бяхме много добри в атакуващите си действия, само трябваше да се възползваме от положенията си. Не го направихме и платихме цена за това. Имахме по-добри положения от съперника, освен това съм убеден, че проведохме много динамичен мач и положихме повече усилия за спечелването му. Това бе стремителен мач, двата тима играха на добра скорост.

Всичко щеше да е добре, ако бяхме реализирали положенията си. В същото време съперникът успя да използва всяка наша слабост, която проявихме в отбрана. Оттам се получи и разликата", заяви Венгер.

 

  Сподели
158