Сити отново унижи Арсенал, този път с рекорди и антирекорди (видео)


И. Ангелов

Сити отново унижи Арсенал, този път с рекорди и антирекорди (видео)

Манчестър Сити гостуваше на Арсенал в срещата от двадесет и осмия кръг на английската Висша лига днес. На "Емирейтс Стейдиъм" днес "артилеристите" за първи път в историята си получиха 3 гола в първото полувреме, а Сити си тръгна с класическа победа при 3:0 след безголова втора част и пропусната дузпа от Обамеянг за домакините.

В 15-ата минута днес Сане спечели пространство по изключителен начин и намери Бернардо Силва за удар в далечния ъгъл за 1:0. В 28-ата минута Серхио Агуеро асистира за Давид Силва за 2:0.

В 33-ата минута класиката бе факт когато Уокър намери Сане в непосредствена близост за 3:0. В 39-ата минута Чех лиши Агуеро от четвърти гол при удар от близо. 

В 53-ата минута Мкхитарян спечели дузпа за домакините, но Едерсон се хвърли в правилната посока при удара на Обамеянг от бялата точка и запази мрежата си. 

Преди срещата Ман Сити имаше 72 точки в 27 кръга, което е рекорден брой за отбор в историята на Висшата лига на този етап. След победата тимът има 75 пункта, колко имаше Арсенал за 38-те кръга миналия сезон.

До днешния двубой Манчестър Сити имаше само 1 победа на гости на Арсенал в последните 20 гостувания - 7 равни и 12 загуби. Победата бе с Роберто Манчини през януари 2013-та с 2:0. 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
450