Де Хеа е близо до нов договор с Юнайтед


Н. Гавазов

Де Хеа е близо до нов договор с Юнайтед

Вратарят на Манчестър Юнайтед Давид Де Хеа е близо до подписване на нов контракт със своя клуб. Напомняме, че испанецът подписа своя настоящ договор през 2015 година, само няколко дни след проваления трансфер в Реал Мадрид, когато на двата клуба не достигнаха минути за оформяне на сделката. Оттогава Давид силно укрепи своята репутация на един от най-добрите вратари не само във Висшата лига на Англия, но и в света.

През този сезон отново се появиха слухове, че Реал Мадрид може да възобнови своя интерес към Де Хеа и да направи пореден опит за привличането на испанеца през лятото. Спекулациите станаха особено силни през последния месец, като дори се съобщаваше, че Флорентино Перес си е поставил като основна лятна цел именно покупката на Давид.

The Times обаче разполага със съвсем друга информация, според която клубът от "Олд Трафорд" активно работи над това да продължи сътрудничеството си с Де Хеа, независимо от това, че до края на съглашението на стража остават 18 месеца, с опция за удължаване с още една година.

Съобщава се, че преговорите за новата сделка са стартирали още преди нова година, като страните са постигнали съществен прогрес и сега Давид е много близо до това да свърже своето бъдеще в Манчестър Юнайтед, а също така да повиши заплатата си зад пределите от 220 000 паунда на седмица, т.е. Де Хеа ще стана най-заплатеният футболист в света.

 

  Сподели
46