Бартън: Ман Сити е най-добрият отбор в света


И. Ангелов

Бартън: Ман Сити е най-добрият отбор в света

Бившият полузащитник на Манчестър Сити Джоуи Бартън сподели мнението си, че Пеп Гуардиола е успял да изгради най-добрият отбор на планетата за времето си начело на "гражданите". Сити продължава битката в 4 турнира в момента и във вчерашния ден тимът почти гарантира прогреса си в четвърт-финалите на Шампионска лига след 4:0 с Базел.

"Да, няма съмнение. Аз мисля, че те са най-добрият отбор в света. В този момент няма по-добър отбор в света на футбола. Те вероятно ще решат титлата в следващите си 10 срещи, дори 8. Аз мисля, че ще имат достатъчно време след като подсигурят титлата. Този отбор ще се бори за 4 трофея.

"Аз ги гледах на живо в събота в победата с 5:1 срещу Лестър Сити. Само един наистина добър отбор ще ги спре. Има някои добри отбори в Европа и големи препятствия, но аз мисля, че и те имат още едно-две нива да се подобрят. Когато влязат в топ форма и някои играчи се върнат от контузии - Сане, Габриел, Давид Силва, аз мисля, че те ще продължат напред и ще покажат опита в големите мачове.

"Сити е сравнително нов в Европа, но те имат всички възможности да спечелят. Всичко е до това да задържат спокойствието под напрежение. Същото ще е при ПСЖ, при Тотнъм ако продължи. Барселона, Байерн Мюнхен, Ман Юнайтед, тези са били там и са печелили европейски купи. Но много от новите не са извървели този път."

  Сподели
153