Журналист разказа интересна история за Санчес


И. Ангелов

Журналист разказа интересна история за Санчес

Италианският журналист Пиетро Олеото разказа за Inside United любопитна история от миналото на нападателя Алексис Санчес, когато той е стартирал кариерата си в Серия А и Удинезе:

"Веднъж след тренировка Алексис шофира до Удине за да напазарува. Но той без да иска заключил ключовете си и мобилния си телефон в колата. Не съм сигурен какво биха направили повечето хора в такъв случай, но той избрал да бяга до вкъщи. Пробягал 8 километра от центъра до къщата си на хълмовете.

"Изумени хора го видели в анцуга му и звъннаха в редакцията ни. Типично беше за Алексис да превърне ситуацията в маратон."

В първия си сезон в Удинезе през 2008-09 Алексис изигра 32 мача в Италия, вкарвайки 3 гола и записвайки 2 асистенции. В този сезон той развил и физиката си:

"В първия си сезон той беше хърбав и стоеше на дясното крило много. Физиката в средата на терена беше прекалена за него. Тимът имаше нужда той да бъде в средата, близо до вратата, за да може да дриблира. Така той започна да работи над физиката си и му построиха специален фитнес. Той тренираше там по 2 часа след тренировките. Аз си спомням когато го видях в средата на предсезонната подготовка и бях изумен колко мускули е натрупал."

Санчес изигра над 110 срещи с Удинезе преди да премине в Барселона за 23 милиона лири през 2011-та.

  Сподели
159