Пеп: Не искам Де Брюйне да почива


И. Ангелов

Пеп: Не искам Де Брюйне да почива

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола сподели, че огромните усилия на полузащитника Кевин Де Брюйне на терена са го направили незаменима част от състава, и сега каталунецът изпитва страх когато трябва да му даде почивка. Белгиецът стартира всички срещи на тима този сезон и навъртя 288 километра в игра, като наскоро сподели за натрупаната умора.

"Аз нямам думи да изразя благодарността си като мениджър. Моят пример са думите. Примерът на играчите са фактите и тук имаме един, който бяга най-много и най-много се бори. Той е невероятен пример за останалите и за академията. Той е един от най-талантливите играчи, които съм виждал в живота си без топка, и той носи тази интензивност на всеки три дни.

"Ако има нужда от почивка, това е така. Той не само е уморен тук, в краката, но и тук - в психиката. Висшата лига е много изтощителна ако нямаш почивка. В зимния период не можахме да му дадем почивка защото Давид имаше лични проблеми. Сега нещата със сина му са добре, но е контузен. Делф и Фоден са контузени и така не можех да размествам много хора. Те ще се върнат и той ще получи почивка."

  Сподели
272