Рууни: Мечтая да съм мениджър на Евертън


И. Ангелов

Рууни: Мечтая да съм мениджър на Евертън

Нападателят на Евертън Уейн Рууни сподели амбициите си да се заеме с мениджърската професия след края на кариерата като футболист. 32-годишният все още няма планове за пенсионирането си, но пред The Telegraph каза:

"Основното нещо, в което искам да се пробвам, е мениджърството. Аз бих искал да остана в Евертън като треньор и един ден може би да поема отбора. Това е нещо, което искам - да остана замесен, но ако не е възможно ще видя какви други опции имам. Аз съм решен да стана мениджър.

"От следващия сезон ще започна да водя тренировки на отбора под 14 години в Евертън. Ще е добре да съм взел всички нива за треньор докато приключа кариерата на терена. Това ще ми даде шанс веднага след като свърша с това да започна да тренирам. 

"Очевидно сега целта ми е да се представям добре като играч през следващите години. След това искам да прескоча над това ниво. Това е нещо, за което ще говоря с клуба когато моментът е правилен. 

"Има неща, за които съм мечтал, но не съм постигнал с Евертън. Наистина съжалявах, че не съм вкарвал на Ливърпул с Евертън. Аз съм го правил с Манчестър Юнайтед, но като дете не мечтаех да вкарам на "Анфийлд" с Манчестър Юнайтед. Аз бях фен на Евертън и като такъв мечтаех да вкарам там с Евертън. Когато се върнах тук веднага си поставих това за цел отново. Да го направя тази година беше изпълнение на тази мечта."

  Сподели
122