Ливърпул вече не се интересува от Лемар


Н. Гавазов

Ливърпул вече не се интересува от Лемар

Ливърпул загуби интерес към Тома Лемар, зачерквайки атакуващия полузащитник на Монако от списъка на своите трансферни цели през лятото. Напомняме, че мърсисайдци желаеха играча от националния отбор на Франция през лятото и даже предложиха 78 милиона паунда като компенсация, но получиха отказ.

През януари се появиха слухове, че "червените" могат да се върнат за Лемар, за да компенсират продадения на Барселона Филипе Коутиньо. Англичаните обаче се отказаха от идеята да губят време за привличане на играча по средата на сезона, още повече, че Монако ясно даде да се разбере, че с никого няма да се разделя през зимата.

Предполагаше се, че Ливърпул ще се върне за Тома през лятото.

Сега става ясно, че мениджърът на "червените" Юрген Клоп повече не се интересува от Лемар. Футболистът не влиза в списъка с целите на Ливърпул за следващите два трансферни прозореца.

Клубът наистина ще се постарае да намери замяна на Коутиньо на позицията съзидателен полузащитник, но Клоп и спортният директор Майкъл Едуардс са решили да съсредоточат своето внимание върху други играчи.

Една от причините за отказа на "червените" от своите претенции към Тома са парите. По-рано през седмицата стана ясно, че Монако вече оценява своя футболист на 90 милион паунда. Нещо повече, клубът от Княжеството възнамерява да направи така, че след края на сезона да организира наддаване за играча, с оглед на интереса към него от страна на няколко клуба. Това на практика означава, че цената на Лемар ще е още по-висока.

Ливърпул не желае да се разделя с такава сума.

Освен това формата на Лемар бележи спад. Футболистът вкара 14 гола и записа 17 асистенци през миналия сезон, а през тази кампания той се отличи само три пъти и пет пъти успя да асистира.

 

  Сподели
217