Кейн отговори на Ван Дайк за дузпата


И. Ангелов

Кейн отговори на Ван Дайк за дузпата

Нападателят на Тотнъм Хари Кейн отхвърли твърденията на защитника на Ливърпул Върджил ван Дайк, че е симулирал за да спечели дузпа в неделната среща между Ливърпул и Тотнъм на "Анфийлд", завършила при 2:2. "Шпорите" получиха две дузпи в срещата, при нарушение на Лорис Кариус срещу Кейн, и на Ван Дайк срещу Ламела. Кейн пропусна първата дузпа, но с втората донесе равенство, след което бе нападнат от Ван Дайк в медиите.

"Кариус се хвърли на пътя ми и аз съм играч, който няма да отскочи от пътя защото това е футболът. Аз определено почувствах контакт и паднах. За Ламела аз мисля, че страничният съдия показа изумителен характер защото много се случи покрай първата дузпа и той даде втора, а това бе огромно решение и беше нарушение.

"Беше въртележка от емоции. Очевидно когато получих първата дузпа помислих, че ще вкарам победен гол, а след това пропуснах и се стигна до гол в нашата врата. Аз предадох отбора и получих нов шанс да се докажа след това. Аз съм доволен, че вкарах и така стигнах до 100 гола в лигата, а смятах, че и заслужавахме нещо от срещата.

"При първата исках точно да бия в средата. Аз имам отиграване, но вратарят остана и хвана топката. Понякога така се случва и като нападател трябва да продължиш към следващия случай. За радост това дойде и аз успях да вкарам."

  Сподели
176